Några tips för ett friskare hår

Alla vi drömmer om att ha ett fint och fräscht hår men det är många saker på vägen som gör att håret förstörs och i värsta fall går av!

Här kommer några av mina tips som gör ditt hår starkare och snyggare än någonsin!

1. Tvätta håret inte alltför ofta. Vattnet gör att håret blir torrt och livlöst. Använd hellre torrschampo när du känner att hårbotten börjar bli smutsig.  Balsam är bra för håret men undvik att ha det i hårbotten då det tynger ner håret och blir platt.

2. värmen från fön och plattång sliter som mest på håret. Undvik att föna eller platta det för ofta och när du väl gör det så se till att använda bra värmeskydd. (Skriv och fråga om tips på bra värmeskydd)

3. Använd gärna inpackningar ca 2 gånger i veckan. Låt det sitta en stund medan du tittar på tv!

4. Var väldigt försiktig när du borstar i ett blött hår då bindningarna bryts av vatten och håret är väldigt skört. Borsta hellre när håret är torrt. När du ska borsta i ett hår börjar du med att reda ut tovorna från topparna och arbetar sen uppåt.

5.  Ät nyttigt! Håret behöver proteiner (kött, fisk, soja) B-vitamin (mjölk, smör, mjöl, ost) och mineraler (frukt & grönt)
Bra föda ger bra näring till hårrötterna som då producerar friskare hår!

6.  Att färga håret för ofta är inte bra! hårets värsta fiende är blekning,så undvik det så gott du kan i annat fall, se till att använda bra inpackningar för att hålla håret så friskt som möjligt. Toning däremot är ingen fara för håret då det är ammoniakfri.

7. Se till att hålla rent dina kammar och borstar då det fastnar smuts, döda hudceller och rester av stylingprodukter.

8. Klipp håret med jämna mellanrum. Vänta inte ett helt år! Håret växer ändå rätt fort. Ca 1cm i månaden.



Kommentarer
Postat av: RONAK

Det var i tiden...behövde de viktiga tipsen...men haru fler tips angående lockigt hår ? det är väldigt jobbigt att kamma när det e torrt:(!! //RONAK

2009-06-21 @ 00:39:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0